Kinderboekenweek

Op woensdag 6 oktober is de Kinderboekenweek gestart. Natuurlijk besteden wij daar op school ook aandacht aan. Het thema dit jaar is 'Worden wat je wil'. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Een mooi moment om ook thuis extra aandacht aan het lezen te geven. Om samen een boek te lezen, om uw kind(eren) voor te lezen of als de kinderen al wat ouder zijn is het misschien heel leuk om u te laten voorlezen. En voor de kleine kinderen is het erg leuk om plaatjesboeken te kijken en daar samen over te praten, wat zien we allemaal... Wij wensen u heel veel leesplezier!

Aan het einde van de Kinderboekenweek, op vrijdag 15 oktober houden we op school de voorleeswedstrijd voor de kinderen van de groepen 5 t/m 8. Gedurende de week wordt er in de klas veel voorgelezen en kiezen de kinderen de beste 2 lezers van hun groep. Deze beste lezers mogen tijdens de voorleeswedstrijd een stukje uit hun favoriete boek voorlezen aan alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 en een deskundige jury zal bepalen wie op de Prinses Marijkeschool het allermooiste voor kan lezen. Heel veel succes allemaal!

Cookie instellingen