Groep 8

Welkom op de groepspagina van groep 8

Hieronder vind je wat algemene informatie over groep 8. Wat is er zo bijzonder aan groep 8 en wat doen we zoal dit schooljaar:

Via de app Parro houden we onze ouders en verzorgers op de hoogte van het laatste nieuws in onze klas. We hebben daarvoor gekozen om onze ouders/ verzorgers snel van informatie te kunnen voorzien. 

 

Het laatste jaar

Groep 8 is de laatste groep van het basisonderwijs en dus een best speciale groep. Nog 1 jaar zit je op de basisschool en dan ga je naar het Voortgezet Onderwijs. De leerlingen noemen zich vaak de ‘oudsten van de school’. In groep 8 ben je eigenlijk ook een voorbeeld voor de andere leerlingen, de leerlingen uit de lagere groepen kijken toch wel een beetje anders naar jou.
 

Onze vakken

In groep 8 besteden we naast Rekenen (Wereld in Getallen), Taal (Staal) en lezen (Estafette) ook aandacht aan Engels (Take it Easy), Begrijpend lezen (Leeslink), Studievaardigheid (Blits), Wereloriëntatie (Blink), Muziek (123Zing), tekenen en handvaardigheid (Laat maar leren), Techniek en natuurlijk bewegingsonderwijs.
 

Voortgezet onderwijs

We bereiden je voor op het Voortgezet Onderwijs door verschillende bezoekjes te brengen aan verschillende VO-scholen in de omgeving. Daarnaast besteden we ook aandacht aan het plannen en leren leren, wat op het Voortgezet Onderwijs ook erg belangrijk is.

 

Musical

Natuurlijk sluiten we het schooljaar spetterend af met een geweldige eindmusical en een afscheidsavond voor (groot)ouders en leerkrachten.


 
Cookie instellingen